Längtar till imorgon

Imorgon kommer nämligen Ljungbergs Textil och hälsar på oss. Dagarna på kontoret när textil-representanterna kommer är verkligen inte tråkiga. Vilket fantastiskt jobb man har.
Och imorgon kommer tävlingen med.

Ha en härlig dag! 

//Martina



"WORLDSCAPE" av Sara Gullman från Ljungbergs textil

Inspiration/ Stolar P77 av Jonas Lindvall


Snart dags för första tävlingen...

... Sitter o spånar lite på vår första tävling! För visst måste vi ha design-tävlingar på vår blogg??

Ni som redan nu vill ha ett försprång, skriv nån hälsning till oss! Vad tycker ni om vår sida ( det lilla vi producerat.. )

Tävlingen då? Kan meddela att den förmodligen kommer innehålla något kring mannen som designat detta tyget.. Vem då alltså?
Tävlingen kommer i veckan!

Bild Martina, privat. Lampan är från LampGustav.


Inspiration/ stolar

"NEST" från Johanson design. Så snygg!! Loungestol, barstol & konferens/matstol. Ja tack!

 



Loungemiljö...

Bild lånad från Johanson Design.

Inspiration/ Arbetsplats

Ändå förvånas man av att många fortfarande bara har bok på sina kontor..



Bild tillhör inredararnas blogg- låna gärna men länka tack

Projekt/ Warberg IC

2010 flyttade innebandyklubben Warberg IC till nya lokaler, de byggde en helt ny arena med 3 fullstora planer och en liten cafeteria. En shop finns där, och det är liv och rörelse hela dagarna. Ungdom- och damverksamhet är stort inom föreningen och inte att förglömma herrarna som tagit SM-guld flertalet gånger. 
Jag fick uppdraget att inreda deras kontor och en grund i cafét redan då, och vi inledde samtidigt ett sponsorsarbete. I år har vi fortsatt i cafe´t för att göra det så inbjudande som de verkligen ville ha det. Det är unga människor i rörelse där, och då får lokalen ha samma formspråk. Önskemål fanns att få ner lite ljud och ha alla fina pokaler någonstans. Sagt och gjort, ritningar och collage och såhär blev resultatet. Inte helt klart, det kommer andra soffbord och ståbord i laminat med- med loggor intryckta. Det finns mycket man kan leka med... 





Soffor "B-Bitz" från Johanson Design, bord "CONTRA" från Edsbyn, stolar "RIO" från Ncp, ljudabsorbenter "DEZIGN" ( även den med våra loggor på ) från Zilenzio. Monterskåp "FRONT" från Karl Andersson & Söner.










Och snart ska vi göra ett reportage i deras tidning LineUp om inredningen. Haha, jag måste tydligen va med på bild då..
Just de! Är det någon som tvivlar på Warberg Ic´s klubbfärger?

//Martina

Bilderna tillhör Inredarnas Blogg, låna gärna men länka hit tack!





Textil/ Vårkänslor

Månaderna efter mässorna brukar vara fin-fina. Alla tygleverantörer kommer och visar upp sina nya kollektioner för oss- himmelrike! Idag hade vi Borås Cotton hos oss och snart kommer Almedahls.

Titta här- man blir ju bara lycklig av Almedahls nya "textilbild" SEEDBED. Deras kollektion 2012 är inspirerad av naturen och botaniska färger och mönster. Bara att vänta på att grönskan kommer alltså.



Fick vi någon skörd? Oh, ja. Tex textilen "AUGUSTI" Design Anna Kraitz. Bild är hämtad från Almedahls 



Hoppas solen skiner på er!

//Martina


Inspiration/ Hängare

Kapprum- måste de verkligen vara så tråkiga, trista och beiga? Nepp anser vi.



"CHESS" knoppar från Karl Andersson & Söner ( bild från dem )



Hängaren "COMEBACK" från Johanson Design. (Bild från dem)

//Martina


Designer/ Dan Ihreborn

En för oss välkänd designer- Dan Ihreborn. (F1952-

Dan är designern som vuxit upp i en möbelfabrik- så att han har känsla för möbelkonst är glasklar. Ord som hållbarhet återkommer han ofta till- och då betyder det inte alltid att det är just produktkvaliten som ska hålla, utan även designen. En möbel är ju inte hållbar över tiden om man tröttnar på den och den ändå hamnar på soporna? Detta koncept fungerar såklart utmärkt i kontorsmiljön där trender inte går lika fort som på hemmaplan ( vårinredning, hösttoner, julpynt, sommarkollektion... ). Att investera i möbler på arbetsplatsen ska vara ekonomiskt försvarbar- och det blir den bara om möblerna håller. Det kräver tid och investeringar, se till att investera rätt alltså.

Dans möbler passar Edsbyn perfekt, och det är väl därför han är kung hos oss.

//Martina





Soffa "CLIFF"- byggbar stilren soffa, design Dan Ihreborn, från Edsbyn Kontorsmöbler

Bild ovan Dan Ihreborn och Edsbyn




Ljud eller oljud

Ett återkommande ämne. Hela tiden!

I dagens arbetsmiljöer har man länge jobbat med att det ska bli "ljust och fräscht"- vilket ofta innebär öppna stora ytor. Ofta kanon, men ofta fel om man inte tänker på rätt sätt. Att vistas i en bullrig miljö skapar en massa problem, huvudvärk, koncentrationssvårigheter, irritation, muskelsmärtor osv.
Lösningarna är enkla- och ack så svåra. En hel vetenskap som vi själva anser oss duktiga på! Det finns så mycket man kan göra- en del av det är såklart att arbeta med sk ljudabsorbenter där det är möjligt. Marknaden erbjuder mängder idag, en del bättre än andra. Mycket beror på hur man bygger ljudbarriärer, så man stoppar allt ljud som studsar.

Kreativa producenter hittar nya vägar, här är en nyhet från Zilenzio som heter Mezzo. En skrivtavla med ljudabsorbent som dessutom går att använda som anslagstavla. I like! ( Den ska nog få flytta in på vårt kontor )

//Martina



Bild lånad från Zilenzio


Att rita 3D

När vi får uppdrag har vi ofta denna ordningen- möte med kund där vi grillar dem på den information vi behöver, behov, hur företaget är uppbyggt, deras "approach" osv. Detta tolkar vi sedan i färg och form. Vi ritar en planritning med möbler och sen en 3D ritning. Om behovet finns gör vi ett collage med tyger. Vi har ett möte med kunden där vi presenterar vårt förslag och diskuterar vidare, förhoppningsvis får vi leverera enl förslaget och då beställer vi möbler mm. Efter det kommer våra montörer och fixar till allt, och vi inredare lägger sista "slutklämmen" med stolsinställningar och allmänt piff.

Vi har ett nytt ritprogram som heter P-con, och såhär verkligt kan det se ut!




Projekt; Intersport

Vad är drömmen för en inredare? Första svaret i vår värld är att ha nöjda uppdragsgivare, andra svaret borde vara en gammal fabrikslokal. Att få vara med från scratch, en tom sliten fabrik som luktar allt annat än möbler. Att få inreda en fungerande miljö för mängder av folk, hippa och kreativa själar.
Vår inredare Magnus fick precis detta.

Till Krokslätts fabriker i Mölndal flyttade Intersport. Planmöbler består till stor del av Edsbyns Kontorsmöbler och miljömöblerna från designproducenten OFFECCT. Resultatet? Se bilderna!



Personalens matsal. Soffor "Playback", bord och stolar "Cornflakes" OFFECCT



Relaxavdelning- spelkonsoller fattades på bilden. Puffa´och bord som modiferats för att passa Intersport, från OFFECCT



Arbetsplats med Sitt&ståbord, förvaring "Reflect" i ek. Dörrar i vitlack och textilklädd dörr, EDSBYN Kontorsmöbler. Stolen "Ambio" från RH är en av våra favoriter. Snygg, ergonomisk och miljövänlig!



Vill ni veta mer? Läs här
Vill ni ha inredningshjälp på företaget? Kontakta oss

Bilderna tillhör Inredarnas blogg- låna gärna men länka till oss

//Martina


Retro-textil

Ljungbergs Textils nya samarbetspartner, Finlayson- ett av Finlands starkaste varumärken inom textil ( okey, finns nog något mer känt... ) har lagt sin tryckning av gardinkollektionen i Rydboholm. Visst är det fint att den Svenska textildesignen faktiskt inte backar- den växer. För mig som är uppvuxen i textilriket väcker lukten av tyg och känslan av ett vackert tyg mellan fingrarna närmast kärlekskänslor. Att en stor del av Finlaysons kollektion är retro gör absolut inget- tvärtom.

//Martina



Bild från Ljungbergs Textil

Designer/ Textil Sven Markelius

Sven Markelius (1889-1972) "PYTHAGORAS"

Om jag förknippar Sven med något blir det absoluta svaret tyget "Pythagoras". Han var en av våra mest kända designers under 1900-talet, och har ritat många kända byggnader- främst i funkisstil. Pythagoras ritades 1952- då för FN-byggnaden i New York. Då trycktes den i sammet, idag handtrycks det av Ljungbergs textil i hela 18 (!!) schabloner..
Textilen används mycket idag i offentliga miljöer, som ridåer, klädslar, kuddar, gardiner. Tror nog att man kan sätta tyget på vad som helst- allt blir helt enkelt en smula bättre...


//Martina



Pallen BUTTON från Mitab. Helt rätt klädd i tyget Pythagoras!
Bilden kommer från Titti & Ammis blogg



Moadboards/ Collage

En av de roligaste sakerna med att vara inredare är att göra collage- eller sk Moodboards. Att få sätta färg på sina tankar till kunden/ projektet, att sätta pricken över i´t. Älskar´t!

//Martina


Mässmonter/ Edsbyn Kontorsmöbler


Stockholm Furniture Fair

I februari var vi i Stockholm på Möbelmässan. 2 fantastiska dagar som lägger grunden till hela året. Många nyheter, och trenderna är många. Vitt kvarstår- och mina favoritfärger kommer starkt. Toner med mycket svärta i, "skitiga" färger alltså. Natur, detaljer, sömmar. Modet spelar stor roll i designen, skräddarsytt har flyttat in och stannat.

Nedan bild från Karl Andersson & söners monter. Bord BUFF, nyhet. Design Joel Karlsson. Detalj? Benen går igenom bordsskivan, fantastiskt snyggt!

Bild tillhör Inredarnas blogg.

 


En blogg om offentlig inredning

Då var den äntligen startad, vår blogg om vårt kall.
Design och inredning i den offentliga miljön- på kontor, mötesplatser, skolor, förskolor- tja, överallt där man inte kallar platsen för "hemma". Vi arbetar varje dag med unika projekt, stora utmaningar och små lösningar. Inget är för stort, inget är för litet. Ett stort kontorskomplex, den mysiga och tysta förskolan, det effektiva mötesrummet, den välkomnande foajen. I vår blogg tänker vi samla det mesta inom vår bransch.

Välkomna att följa oss!

//Martina


Bild tillhör Edsbyninredningar
Låna gärna bilder, men länka till vår blogg tack.


RSS 2.0